Tuesday

Tasuta seminar 7. juunil: KOOSTÖÖ ÄRIMUDELINA – AVASTAMATA VÕIMALUSED



Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit koostöös Baltic Innovation Agency’ga

kutsuvad Teid osalema „Eesti IKT klaster“ projekti raames seminaril

KOOSTÖÖ ÄRIMUDELINA – AVASTAMATA VÕIMALUSED

TEE OMA IDEE TEOKS!

Seminar toimub 7. juuni 2011, 10.30-16.30 Tallinna Botaanikaaias.

Seminari juhib Enn Saar (ITL).

Seminar toob kokku ärksad inimesed erinevatest eluvaldkondadest, et arutada, kuidas häid ideid koostöös ellu viia. Fookuses on sektoritevaheline koostöö ärimudelina. Tegijad räägivad viimaste aastate edukatest koostöönäidetest, algselt ainult idee tasandil eksisteerinud lahendustest, mis on praeguseks jõudnud või jõudmas meie igapäevaellu. Seejärel võetakse käsile uued algatused. Kõigil osalejatel palume seminarile kaasa võtta vähemalt ühe idee (inspiratsiooniks saab ITLi veebilehel tutvuda varem kokku kogutud mõtetega, mis on tekkinud eelnevatel kohtumistel erinevate sektorite esindajatega). Seminari peamiseks eesmärgiks on inspireerida häid mõtteid edasi mõtlema, luua vajalikud kontaktid ja astuda üheskoos järgmine samm ideede elluviimiseks.


SEMINARI KAVA

10.15-10.30 Saabumine ja hommikukohv

10.30-12.00 ÕPPETUNNID JA EDULOOD: tutvustatakse juba elluviidud algatusi, kus sektoritevaheline koostöö on eduka ärimudeli alus. E-veoseleht (Ott Otsmann), e-kviitung (Karl-Eric Schneider, Pille Muni), EstWin (Olav Harjo), Lastehoid.net (Diana Poudel), masinatööstus (e-tootmine) (Jüri Riives). Asjaosalised tutvustavad arengut ideest elluviimiseni, koostööga seotud väljakutseid ja võimalusi.

12.00-12.45 Lõuna

12.45-14.15 IDEED. Inspireeriv sissejuhatus Raivo Varelt: tuleviku ettevõtlus ja struktuursete muudatuste vajalikkus ärimudelites. Koostöö vajalikkusest, valudest ja võludest.

Grupitööd, kus arutatakse läbi iga osaleja idee(d) ning sõelutakse koos välja kõige perspektiivikamad mõtted, millega edasi liikuda.

14.15-15.15 JÄRGMISED SAMMUD: kuidas edasi – kui idee olemas, siis kust saada nõu ja toetust järgmiste sammude astumiseks? Oma pakkumise esitavad ITL, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Tehnopol, Garage48 ja TTÜ Startup Garage.

15.15-16.30 NETWORKING, mõtete ja kontaktide vahetamine jätkub vabas vormis ja õhus.

Inspireeriv sissejuhatus Ardo Reinsalult: mida ikkagi teha, et mõtted ei jääks ainult mõteteks? Millised on esimesed sammud, mida igaüks saab teha?

Vahepeal on eelnevalt arutatud ideed kokku kogutud ning koostatud nimekiri koos eest-vedaja kontaktidega tehakse nähtavaks kõigile osalejatele. See võimaldab kõigi ideedega tutvuda ja huvipakkuvate initsiatiividega liituda. Ühtlasi saab eelmises blokis üles astunud esinejatele esitada täpsemaid küsimusi oma idee edasiarendamise võimaluste kohta.

Seminar on kõigile osalejatele tasuta.

Palume seminarile registreeruda hiljemalt 1. juuniks aadressil ester@bia.ee.

Seminari kohta täiendava info saamiseks palume pöörduda Kadri Uusi poole – kadri@bia.ee või 5271363.

Allikas: ITL

No comments:

Post a Comment