Monday

Tallinna Filharmoonia alustab tasuta kontserdisarjaga

Tallinna Filharmoonia alustab sellesuvise tasuta „Pargimuusika“ kontserdisarjaga – avakontsert toimub ülehomme, 8. juunil kell 19 Mustamäel Männi pargis.

Avakontserdil TALLINN 1960 esinevad Mare Väljataga (vokaal), Raivo Tafenau (saksofon), Olav Ehala (klaver) ja Toivo Unt (kontrabass). Stiilikunstnik on Liivika Põvat-Straus. Džässtrio ja laulja toovad publiku ette 1960ndate Tallinna laulus, instrumentaalis ja sõnas. Kõlab Uno Naissoo, Aarne Oidi, Evald Vainu ja Olav Ehala muusika.

1960ndad oli maailma džässi kuldaeg – Eestis kulmineerus see 1967. aasta festivaliga, Soomes sündis Pori Jazz, Ameerikas Lionel Hamptoni festival. Džäss oli tollal lihtsalt populaarne muusika.

Toivo Undile ja Olav Ehalale oli see aeg, kus kasvati koos tolleaegsete lemmiklauludega.  Eelmisel päeval said siis veel muusikakooli poised noodid kätte ja järgmisel õhtul esitati publikule – Arne Oidi, Valter Ojakääru ja teiste kaunimaid laule. Mare Väljataga näitab kontserdipublikule seda poolt, mis tol ajal välismaalt sisse tuli – Eestis käis Marino Marini, kuulati Beatlesite lugusid, võeti omaks Gennadi Podelski laule.

Järgmised Pargimuusika sarja kontserdid toimuvad:

10.07. kl 16 Kadrioru tiigi kaldal PARGIÕHTU VIVALDIGA
04.08. kl 19 Kalamaja pargis VALGE PÄEVAVARI 1920

Kontsert on Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi osa.

No comments:

Post a Comment