Thursday

Taas tulekul Tallinna päev


Traditsiooniliselt 15. mail tähistatav Tallinna päev saab avalöögi uuendatud Vilde haljastu avamisega Harju ja Niguliste tänava nurgal, järgnevad tegevused teaduskeskuses AHHAA, kontserdid vanalinnas, kultuurikilomeetri avamine ja Vabaõhukino. Tänavu on Tallinna päeva üritused tihedalt seotud kultuuripealinna programmiga.

Kirjanik Eduard Vilde renoveeritud monumendi ja seda ümbritseva platsi esitlus toimub kell 10.30, kell 13 avavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja heerold Jüri Kuuskemaa traditsiooniliselt Tallinna päeva Raekoja platsil, järgneb ETV Tütarlastekoori ja G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli Big Bandi kontsert „Mu suul ei ole sulgejat“ ja Euroopa kultuuripealinna programm „Linnaosad tõstavad häält“ erinevate linnaosade muusikute - sh. Jaan Pehk & Co Uuest Maailmast ja Weekend Guitar Trio Nõmmelt - esinemisega. Samal ajal esitavad G. Otsa nim Tallinna Muusikakooli õpilased ja õpetajad oma kooli hoovis klassikalist klaverimuusikat.

Teaduskeskus AHHAA pakub kella 13-20 igal täistunnil algavaid erinevaid üritusi kogu perele. Tegutsevad töötoad, kus saab meisterdada nii maiustusi kui käsitööesemeid (eelregistreerimine telefonil 666 00 60 või e-posti aadressil tallinn [ät] ahhaa.ee), toimub keemiashow ja seikluslik orienteerumismäng Tallinna vanalinnas, kuhu oodatakse osalema nii individuaalselt kui võistkonnaga (registreerimine telefonil 666 00 66 või e-posti aadressil tallinn [ät] ahhaa.ee), orienteerumismäng lõpeb auhindade loosimisega.

Kell 16 avatakse kultuuripealinna programmi raames pidulikult Kultuurikilomeeter.

Raekoja platsil algab igal täistunnil uus kontsertprogramm, kus saab kuulata Uno Naissoo laule Gerli Padari, Marvi Vallaste ja Märt Avandi esituses, ansamblit Malcolm Lincoln ja Noorkuu, Birgit Õigemeelt jpt.

Kell 20 algab Vabaduse väljakul vabaõhukino - suurelt ekraanilt näidatakse USA 2010. aasta elektromuusikafilmi „Elektrosõjad“.

Fotomuuseumis avatakse Tallinna päeva raames fotonäitus „Hingele ja ihule“, mis kajastab Kadrioru ja Pirita meeleolu 19. sajandi lõpust kuni tänapäevani. Tallinna Keskraamatukogu korraldab Tallinna päeva eelsel reedel ja laupäeval kirjanduslikke ja kultuuriloolisi jalutuskäike, tutvustades vanalinnas ja erinevates linnaosades kirjanikega seotud ja kirjanduslikke paiku ning vestes kohamuistendeid ja legende.

No comments:

Post a Comment